Om Mig

Jag är i grunden Equiterapeut med specialistutbildning i akupunktur. (Jag är också utbildad akupunktör på människa med en 3-årig akupunktur-utbildning och med en examen vid Jiangxi universitet i Nan Chang, Kina). Jag har också gått kurser vid veterinärhögskolan i Uppsala samt kurser vid Helsingborgs djursjukhus.
Anledningen till att jag kom in på friskvård för häst är att jag själv tidigare avverkade 4 hästar inom loppet av 3 år som jag vid inköp hade veterinärundersökt på klinik med röntgen och alla upptänkliga former. Trots detta grundutförande vid köp av häst uppstod problem inom loppet av bara några månader. Jag frågade mig själv hur det kunde komma sig?
Med drygt 30 års erfarenhet av hästar började jag allvarligt fundera på varför mina och bekantas hästar drabbades av olika skador. Var det på grund av fel träning? Fel utrustning? Fel skoning? Eller berodde det på tidigare skador, fel exteriör et cetera.
Som människa får man tillgång till sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer så jag bestämde mig för att jag ville bli fysioterapeut på häst!
Välkommen hem till mig med din häst! Hos mig kan vi i lugn och ro gå igenom din häst, se den riden och longerad. Kolla sadel och gå igenom hur du själv kan hjälpa just din häst med massage och stretching.